2007-02-16

Kommunikation del 2

Det här med kommunikation är intressant. Funderade lite kring frågan imorse och då for tankarna till lyssnadet åter igen.

Kanske är det så att vi vänder oss till proffesionella lyssnare för att de i omgivningen inte gör det så bra? Kanske skulle samhället bli ett bättre samhälle om vi verkligen lyssnar på varandra, och tillåter den andra att prata utan att värdera vad den säger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm Intressant tanke - "proffesionella lyssnare". Det är verkligen så - men också så att vi inte vill att omgivningen skall tyngas alltför mycket av våra jobbiga tankar... de får ta så mycket annat i livet som vi kan tala med och då få berätta för någon som inte vet allt ger iaf mig prespektiv genom att jag måste berätta och sätta ord på händelser och känslor. Det behöver jag inte med en som är en del av mitt liv...
/EM

ellapix sa...

Jo jag tänkte lite som du, jag vill inte heller att mina vänner ska bli papperskorgar. De ska inte behöva ta hand om min skit. Men då har ju du och jag vänner som lyssnar. De jag tänkter på är alla de som inte har någon som LYSSNAR när de säger att de har problem med sin partner eller sin familj.

Sedan är det som du säger självklart en poäng att berätta för någon som inte känner en då berättar en på ett helt annat sätt.

Men jag tror nog, kanske lite naivt, att det skulle kunna hjälpa en och annan.

Vill ju inte att alla proffslyssnare ska bli utan jobb *ler*