2009-01-13

Veva positiv

Upptäckte för någon dag sedan under ett samtal med Mk att jag alltid lyckas vända saker till något positivt. Jag vet med mig att jag alltid har med mig en ådra av positivism. Men under det samtalet blev det så uppenbart.

Först sitter jag och beklagar mig för att jag måste "frogga" upp ca 10 varv på en sjal. Det var ca 300 maskor per varv. Beklag beklag beklag. Men sedan avslutar jag det hela med att käckt säga "Fast å andra sidan har jag verkligen lärt mig hur jag ska sätta vridna och ihoptagna maskor rätt på stickan när jag repar upp."

Det är inte första gången jag gör så. Det kanske är min superkraft! Att alltid lyckas vända jobbiga saker till något positivt. Om så är fallet så är det helt klart ingen dålig superkraft och den borde verkligen få spridas i vårt negativa samhälle. Tänk om nyhetsuppläsarna kunde använda sig av min specialförmåga. "Det är krig i Gaza si och så många har dött. Fast å andra sidan är det inte krig i Beirut och där har de nu byggt upp 2 sjukhus som specialiserar sig på barnsjukdomar. "

Då skulle det ju nästan vara uthärligt att titta på nyheterna.

Eller när en har lite pengar så går det att vända till att jag nu vet hur det känns att leva på nästan ingentig och borde komma ihåg det när jag får mer pengar så att jag ger lite till de som behöver. Det går alltid att vända allt till något positivt.

Jag tror på positivitet som livsåskådning. Att hitta det lilla positiva i vardagen i allt en tar sig för. Att gå och handla, eller borsta tänderna. En positiv attityd till livet gör det roligare och lättare att leva.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med och känner med. Jag tror jag är av samma sort, för även om jag förstås klagar på saker så vill jag alltid hitta det positiva i det som händer. Eller åtminstone någon slags mening. Ibland kan det vara svårare att se det, men tids nog tycker jag något gott kommer ut av det mesta.

Kram!
// Ingrid